На среща с градската организация на ДПС кандидатът за кмет на общината Неджми Али представи акцентите в програмата си за управление, която е в обем от 78 страници.

„Облагородяването на градската среда е приоритет“, обяви Неджми Али и продължи: „Междублоковите пространства ще станат по-приятни за окото и желани места за почивка, подмяната на уличните лампи с LED-осветление ще направи града ни много по-светъл, до зимата ще решим и проблема с уличните кучета“.


Проект предвижда обединяване и цялостна реконструкция на двата градски парка (нови пешеходни алеи, ново парково осветление, детски кът, фитнес на открито, беседки, пейки), както и изграждане на улично осветление и облагородяване на участъка от „пирамидата“ до входа на града. В програмата „Джебел заслужава много повече“ е залегнала и реконструкцията и рехабилитацията на съществуващия мост към квартал „Прогрес“. За целта обектът ще бъде включен в поименния списък на Агенция „Пътна инфраструктура“ за следващата бюджетна година.
За разрешаване на проблема с паркиранията е предвидено изграждане на нов обществен паркинг на входа на града, откъм град Кърджали, както и реконструкция на съществуващ обществен такъв до автогарата. Промяна ще има и на централния градски площад, където ще се изградят нови фонтани.
Представители на градската организация поискаха Неджми Али да продължи разговорите със собствениците на дружества за производство на облекла, като инвестициите да бъдат не на основата на евтина работна ръка, както е било досега, а с разбирането, че в Джебел живеят достойни хора, които заслужават достойно заплащане на труда им.
Присъстващите в залата изразиха готовност за подкрепа на кандидата за кмет на община Джебел Неджми Али и на съветническата листа на ДПС от представителите на всички групи от местната общност.

Add Your Comment